سفارش تبلیغ
صبا ویژن

درباره ی شنوایی سنجی

شنوایی سنجی اختلال پردازش شنوایی (APD) یک مشکل شنوایی است که حدود 3? -5? کودکان سنین مدرسه را تحت تأثیر قرار می دهد.

کودکان مبتلا به این بیماری که به آن اختلال پردازش شنوایی مرکزی (CAPD) نیز گفته می شود ، نمی توانند آنچه را که می شنوند به همان روشی که سایر کودکان می شنوند ، درک کنند. این به این دلیل است که گوش و مغز آنها کاملاً هماهنگ نیستند. چیزی در نحوه شناخت و تفسیر مغز برای تلفن های موبایل ، به ویژه گفتار اختلال ایجاد می کند.

با استراتژی های مناسب ، کودکان مبتلا به APD می توانند در مدرسه و زندگی موفق باشند. تشخیص به موقع مهم است. اگر شرایط به موقع شناسایی و کنترل نشود ، کودک در معرض مشکلات گوش دادن و یادگیری در خانه و مدرسه است.

مشکل در درک گفتار
تصور می شود که کودکان مبتلا به APD به طور معمول صدا را حس می کنند ، زیرا آنها معمولاً می توانند صداهایی را که یک بار در یک محیط بسیار ساکت (مانند اتاق تحت درمان صدا) منتقل می شوند ، بشنوند. مسئله این است که آنها معمولاً تفاوت های کمی بین اصوات را در کلمات به راحتی تشخیص نمی دهند ، حتی وقتی که صداها به اندازه کافی بلند هستند تا شنیده شوند.

این نوع مشکلات معمولاً در شرایط ضعیف گوش دادن اتفاق می افتد - مانند وقتی که صدای پس زمینه وجود دارد یا در یک اتاق طنین انداز مانند سالن اجتماعات - که در موقعیت های اجتماعی معمولاً چنین است. بچه های مبتلا به APD وقتی در مکان های پر سر و صدا مانند کلاس ، زمین بازی ، رویداد ورزشی ، کافه تریای مدرسه یا مهمانی هستند ، در درک آنچه به آنها گفته می شود می توانند مشکل داشته باشند.

علائم و نشانه های اختلال پردازش شنوایی چیست؟
علائم APD ممکن است از خفیف تا شدید باشد و انواع مختلفی دارد. اگر فکر می کنید فرزند شما ممکن است در پردازش صداها مشکلی داشته باشد ، از خود بپرسید:

آیا کودک من اغلب اصوات و کلمات را اشتباه می شنود؟
آیا وقتی کودک من سعی در گوش دادن دارد ، محیط های پر سر و صدا طاقت فرسا هستند؟
آیا رفتارهای شنیداری و عملکرد کودک من در تنظیمات ساکت تر بهبود می یابد؟
آیا فرزند من در پیروی از دستورات کلامی ، ساده یا پیچیده مشکلی دارد؟
آیا فرزند من در املا یا آواشناسی مشکلی دارد؟
آیا مشکلات ریاضی کلامی (کلمه ای) برای فرزند من سخت است؟
آیا پیگیری مکالمات برای فرزند من سخت است؟
APD اغلب اشتباه درک می شود زیرا بسیاری از علائم آن با علائم دیگر اختلالات مشابه است. همچنین ، علائم APD می تواند توسط سایر مشکلات مانند تأخیر در گفتار ، اختلالات یادگیری ، اختلال بیش فعالی با کمبود توجه (ADHD) و افسردگی پنهان شود. کمبود حافظه شنوایی ، مشکلات توجه شنوایی و حساسیت صدا از علائم APD نیستند ، اما همچنین ممکن است با استفاده صحیح از اطلاعات صوتی مشکل داشته باشد. مراجعه به متخصص شنوایی سنجی و سایر متخصصان مرتبط می تواند به والدین در درک این شرایط کمک کند.

چه عواملی باعث اختلال پردازش شنوایی می شود؟
اغلب ، علت بروز APD کودک مشخص نیست. شواهد نشان می دهد که کودکان مبتلا به ضربه سر ، مسمومیت با سرب ، اختلال تشنج یا عفونت های مزمن گوش بیشتر در معرض خطر هستند. گاهی اوقات ، می تواند بیش از یک علت باشد.

چگونه اختلال پردازش شنوایی تشخیص داده می شود؟
اگر فکر می کنید فرزند شما هنگام صحبت با شنیدن یا درک مشکل دارد ، از متخصص شنوایی سنجی (متخصص شنوایی) بخواهید فرزندتان را معاینه کند. فقط شنوایی شناسان می توانند اختلال پردازش شنوایی را تشخیص دهند.

رایج ترین راه برای تشخیص APD استفاده از گروه خاصی از تست های گوش دادن است. شنوایی شناسان اغلب به دنبال این مناطق اصلی مشکل در کودکان مبتلا به APD هستند:

شکل شنیداری: این زمانی است که کودک در درک گفتار مشکل دارد وقتی که در پس زمینه حرف زدن یا سر و صدای محیط وجود دارد. کلاس های پر سر و صدا ، ساختار شل و یا فضای باز می تواند برای کودک مبتلا به APD بسیار ناامید کننده باشد.
بستن شنوایی: این زمانی است که کودک نتواند جای خالی گفتار را پر کند زیرا این مسئله چالش برانگیزتر است. این ممکن است در شرایط ساکت و آرام اتفاق بیفتد اما در مواردی که صدای گوینده خیلی سریع یا خفه باشد شایعتر است و این باعث می شود کودک صدا و کلمات را درک نکند.

https://yyyycccc.blogsky.com/1399/12/19/post-5/%d8%b4%d9%86%d8%ac%d8%b4-%d8%b4%d9%86%d9%88%d8%a7%db%8c%db%8c